неділя, 5 березня 2023 р.

ТРЕТЯ РЕВОЛЮЦІЯ. СПІЛЬНЕ БАЧЕННЯ

СПІЛЬНОГО бачення потребує широке ЄДНАННЯ нації – наприклад, відповідно до визначення Ортега-і-Гассети: Ефективно об‘єднати сучасну націю може лише спільний проект майбутнього, не нав’язаний згори, а вистражданий і усвідомлений усіма активними громадянами.

Якщо рахувати помаранчевий Майдан першою, а революцію Гідності другою, варто подивитися, як розгортається і до чого прямує ТРЕТЯ РЕВОЛЮЦІЯ.

Її мало хто бачить, вона ще не отримала назви, але вже розпочалася – в ході ВСЕНАРОДНОГО спротиву масштабному нападу Мордору 24 лютого 2022 року.

Ми керуємося соціосинергетикою, яка виходить з ПРИРОДНОСТІ масових процесів історичного часу. Разом з тим, соціосинергетика аж ніяк не заперечує АКТИВНОЇ участі людини в поточних процесах. Цілеспрямованої участі людських спільнот, які можуть змінити тактичну (в рамках десятиліть) траекторію розвитку соціуму, перш за все – в точках біфуркації.
Потребу ПЕРЕДБАЧЕННЯ сформували історичні уроки Майданів: вони перемогли, але не досягли своїх цілей. Зокрема, змінилися обличчя при владі, а не система: Програмний маніфест Майдану (повний текст) (або)

---

Немає коментарів:

Дописати коментар